Business Internaţional

Cum arată cea mai rapidă bicicletă din lume. Galerie foto

Arion 1

Cea mai rapidă bicicletă din lume

Autor: Luciana Georgescu

03.05.2014, 12:24 1929

Arion 1, o bicicletă cu un design inovativ, proiectată de 8 studenţi ai Universităţii de Inginerie din Liverpool, vrea să bată recordul pentru cea mai mare viteză atinsă de un vehicul din această categorie, scrie Business Insider.

Caroseria în formă de lacrimă are un design aerodinamic, astfel încât să îi permită bicicletei să atingă o viteză cât mai mare.  În prezent, recordul pentru cea mai mare viteză atinsă este deţinut de modelul XeloX3, care a rulat cu 133,7 de km pe oră.

Arion 1 va fi testată în mai 2015, însă inginerii previzionează că va atinge aproape 145 de km pe oră. 

Producătorii prototipului au declarat că pe toată durata mersului, biciclistul va sta întins pe spate pentru a diminua rezistenţa la vânt. În plus, bicicleta va fi dotată cu un sistem de filmare care să proiecteze imaginile pe un ecran din interiorul vehiculului, din moment ce ciclistul nu are vedere în exterior. 

Pentru a putea atinge viteza record de 145 de km pe oră, un biciclist ar trebui să producă până la 700 waţi putere, au declarat studenţii Universităţii din Liverpool. Ei au mai spus că, în prezent, construiesc Arion 0, un model care imită Arion 1 şi care va fi folosit pentru a identifica eventuale nereguli.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO