Business Internaţional

Cum arată noua faţă a celebrelor taxiuri londoneze, văzută de Nissan. GALERIE FOTO

Cum arată noua faţă a celebrelor taxiuri londoneze,...

Autor: Ştefan Stan

12.01.2014, 19:11 370

Producătorul japonez de automobile Nissan a dezvelit luni noua faţă a taxiurilor londoneze, scrie The Wall Street Journal.

Taxiurile Nissan se bazează pe conceptul modelului NV200 ale companiei, care deja este pe străzile din New York şi Tokyo, însă cel pentru piaţa britanică a fost regândit, pentru a semăna cu taxiurile clasice londoneze.

Schimbările de design includ faruri rotunde, LED-uri pentru sigla de taxi, pentru o vizibilitate crescută. 

Compania japoneză se aşteaptă ca primele taxiuri londoneze să iasă de pe linia de producţie în decembrie 2014. Vehiculul de bază va fi produs în Barcelona, iar modificările vor fi făcute în Anglia.

Intrarea Nissan pe piaţa britanică coincide cu momentul în care London Taxi, producătorul original al taxiurilor celebre londoneze care intrase în faliment, a fost readus la viaţă de grupul chinez Zhejiang Geely.

În Londra sunt 25.000 de taximetrişti licenţiaţi şi 22.500 de vehicule cu licenţă, conform Transport for London, instituţia oficială care se ocupă cu transportul în comun în capitala britanică.

Nissan susţine că taxiurile vor fi competitive din punctul de vedere al preţului. London Taxi vine taxiurile cu preţuri care pornesc de la 32.995 de lire şi ajung la 60.400 de lire, în timp ce Mercedes-Benz vinde modelul Vito la 42.000 de lire. Noul model de Nissan este aşteptat să ajungă pe piaţă cu un preţ de aproximativ 30.000 de lire. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO