Business Internaţional

Cum arată oraşul construit cu 40 de miliarde de dolari care trebuia să fie o minune tehnologică dar în schimb el arată ca Cernobîl - GALERIE FOTO

Autor: Business Magazin

01.04.2018, 02:04 3416
La doar 40 de kilometri de Seul, capitala Coreei de Sud, autorităţile şi-au propus, în urmă cu mai bine de 15 ani, dezvoltarea unui oraş care s-a vrut a fi cel mai mare din lume. Cu toate acestea, suma uriaşă investită în proiect nu a adus rezultatele dorite.
 
Aproximativ 40 de miliarde de dolari au fost investiţi pentru construirea oraşului Songdo dar, cu toate acestea, după mai bine de 15 ani de la lansarea proiectului, oraşul este construit doar pe jumătate, iar oamenii sunt profund dezamăgiţi. 
 
În ciuda faptului că oraşul oferă apartamente de lux cu tehnologie de ultimă generaţie, educaţie după modelul englezesc şi american şi un stil de viaţă mai curat, cetăţenii din Songdo povestesc că se simt prizonieri într-un deşert, în timp ce alţii îl aseamănă cu un oraş-fantomă, şi se plâng de preţurile exagerate. Unele voci spun chiar că în oraşul cu 70.000 de locuitori se simte aceeaşi atmosferă ca la Cernobîl.                                          
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO