Business Internaţional

Cum luptă Rusia împotriva corupţiei: Vladimir Putin propune decriminalizarea oficialilor ruşi implicaţi în acte de corupţie

Cum luptă Rusia împotriva corupţiei: Vladimir Putin...

Autor: Mediafax

29.01.2019, 17:52 670

Ministerul Justiţiei de la Moscova intenţionează să absolve de răspundere oficialii ruşi implicaţi în cazuri de corupţie care sunt considerate de neevitat, în conformitate cu un program anticorupţie propus în iunie 2018 de preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, potrivit presei locale.

Putin a propus această măsură într-un program anticorupţie prezentat în iunie 2018, în care propunea ca oficialii acuzaţi de corupţie să poată scăpa de răspundere în "circumstanţe excepţionale".

Amendamentele propuse de Ministerul Justiţiei indică posibilitatea absolvirii de vină a oficialilor în cazuri în care corupţia nu poate fi evitată.

"În anumite circumstanţe, respectarea restricţiilor şi interdicţiilor (...) privind prevenţia sau soluţionarea conflictelor de interese (...) este imposibilă din cauza unor motive obiective", se arată într-un proiect de lege publicat pe site-ul Ministerului Justiţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO