Business Internaţional

Cum sa obtii un job pe Wall Street

16.11.2006, 20:43 25

Sa beneficiezi de un internship la Morgan Stanley presupune, de obicei, sa ai scrisori de recomandare impecabile si sa te prezinti la foarte multe interviuri.
Cu toate astea, anul acesta, aplicantii ar fi putut crea doar un videoclip, scrie International Herald Tribune.
Banca de investitii de pe Wall Street va alege doi candidati pentru un internship in divizia de management global bazat pe cat de multe voturi primeste fiecare videoclip facut acasa.
Pare neobisnuit pentru o banca, dar intregul exercitiu este intr-adevar o lectie de sinergie corporatista. Morgan Stanley colaboreaza cu "Urmareste cel mai tare concurs de internship", o promotie a filmului produs de Columbia Pictures "Urmareste Fericirea", cu Will Smith in rolul principal. Morgan Stanley este una dintre cele opt companii participante la aceasta operatiune de promovare. Alte nume din aceasta campanie mai sunt si Gap, Yahoo! si NBC.
Concursul, care a inceput pe 18 octombrie, presupune prezentarea de catre concurenti a unui film de cinci minute pe site-ul detinut de Sony, Grouper.com, in care sa explice cum au ajuns sa traiasca urmand un moto care i-a inspirat. Vizitatorii site-ului pot vota pentru alegerea lor.
Un purtator de cuvant al Morgan Stanley a declarat ca firma a acceptat propunerea Sony din cauza povestii filmului, bazat pe un caz real: personajul lui Smith isi intoarce viata pe dos dupa ce accepta un internship neplatit la Dean Witter, firma de bokeraj ce activeaza pe piata de retail, care a fost cumparata de Morgan Stanley in 1997.
Videoclipurile nu par a avea profiluri care la prima vedere sa se potriveasca unei banci de investitii. Unul dintre semifinalisti vorbeste despre cum a fost rezerva in echipa de baschet a scolii, inainte de a cita din Margaret Mead, Michael Jackson si Spiderman.
Altcineva, care isi alege motoul "carpe diem", face referire la X-Men sau Matrix.
Toate videoclipurile par reminiscente ale lui Aleksey Vayner, un student de la Yale care a creat un videoclip anul acesta pentru a aplica la un job in domeniul bancar in care apasa intr-un fel plin de semnificatie pe o banca, o greutate de 224 de kilograme si care a fost bataia de joc a site-urilor web si a posturilor de televiziune. Dar Dwight Caines -, vicepresedinte executiv pentru piata gobala al Sony Pictures, spune ca o situatie asemanatoare celei lui Vayner nu va avea cum sa apara in acest concurs.
Caines a adaugat ca acest concurs nu garanteaza castigatorului un internship pe vara. De-abia ii ajuta pe cei doi finalisti sa ajunga la interviu.
"Trebuie sa castige acest drept pana la capat", spune el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO