Business Internaţional

Cum şi-a ratat Polonia şansa de a primi miliarde de euro în bani pentru reconstrucţia economică

Cum şi-a ratat Polonia şansa de a primi miliarde de...

Autor: Bogdan Cojocaru

14.12.2021, 00:00 333

Comisarul UE pentru justiţie a primit un tratament „brutal“ luna trecută la Varşovia în timpul discuţiilor care au vizat dezamorsarea unei dispute privind independenţa justiţiei poloneze care blochează ajutoare economice de miliarde de euro. Informaţia a fost furnizată de un membru al delegaţiei  comisarului Didier Reynders, scrie Reuters.

Într-o apariţie în presă atent organizată, ministrul polonez al justiţiei Zbigniew Ziobro i-a prezentat lui Reynders imagini cu Varşovia ruinată în al Doilea Război Mondial, sugerând că Europa are o istorie lungă de a trata Polonia nedrept.

Poziţia combativă a Poloniei la întâlnire a zdruncinat speranţele pentru o alianţă care ar putea ajuta la deblocarea a 36 de miliarde de euro în stimulente de redresare post-pandemie pentru guvernul de la Varşovia, au declarat surse pentru Reuters.

„După visită, echipa a fost puţin dezamăgită. Este o situaţie dificilă“, a declarat membrul delegaţiei. „Este un pic deprimant.“ O sursă apropiată lui Ziobro a spus că Reynders a fost „evident şocat“ de poziţia Varşoviei.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO