Business Internaţional

Cushman & Wakefield va administra proprietăţile imobiliare ale Bisericii Ortodoxe a Greciei

Cushman & Wakefield va administra proprietăţile...

Autor: Marius Oncu

03.02.2014, 16:50 131

Reprezentanţi ai Cushman & Wakefield s-au întâlnit recent cu membrii board-ului Companiei de Utilizare a Proprietăţilor Bisericii (EAEAP), iar compania americană urmează să devină, potrivit aşteptărilor, manager al EAEAP.

EAEAP este deţinută de Arhidieceza Atenei şi statul elen, fiecare cu câte 50% din acţiuni. Profitul EAEAP, a cărei înfiinţare a fost anunţată la mijlocul anului trecut, va fi împărţit egal între stat şi Biserică.

Cushman & Wakefield a fost aleasă pentru renumele la nivel global, dar şi pentru contribuţia voluntară adusă până în prezent la înfiinţarea şi funcţionarea EAEAP.

Primul proiect al EAEAP va fi administrarea unui teren de 83.000 de metri pătraţi din Atena.

Biserica Ortodoxă este al doilea mare deţinător de proprietăţi imobiliare din Grecia, iar printre activele sale se numără mănăstiri, păduri şi plaje. Compania de administrare a activelor ar trebui să faciliteze exploatarea proprietăţilor Bisericii prin închiriere.

Statul elen a încercat să-şi crească veniturile în ultimii ani, în contextul recesiunii severe, în timp ce Biserica s-a confruntat cu o presiune publică tot mai puternică pentru a contribui mai mult din propriile resurse la sprijinirea statului şi populaţiei.

Guvernul a fost nevoit să adopte măsuri dure de austeritate şi reforme în schimbul a două pachete de împrumuturi externe, totalizând 240 de miliarde de euro de la zona euro şi FMI. Statul a fost nevoit să ceară ajutor extern, după ce a pierdut accesul la finanţare la dobânzi rezonabile de pe pieţele financiare internaţionale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO