Business Internaţional

Dacian Ciolos: Voi urmari indeaproape chestiuni de actualitate precum evolutia preturilor alimentelor

Ciolos: Voi urmari indeaproape chestiuni de actualitate precum evolutia preturilor alimentelor
10.01.2010, 23:11 30

Promovarea, etichetarea si marcarea de calitate a produseloragricole, urmarirea indeaproape a evolutiei preturilor produseloralimentare si a situatiei din sectorul laptelui sunt doar catevadintre angajamentele pe care si le asuma Dacian Ciolos (foto),comisarul desemnat pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, intr-uninterviu ce are la baza un chestionar cu intrebari premergatoraudierilor de la Bruxelles, ce vor incepe pe 15 ianuarie.

"Programul legislativ pe care il am in vedere va include, pelanga actiuni pe tema viitorului politicii agricole comune,propuneri de acte normative care vor viza promovarea, etichetareasi marcarea de calitate a produselor agricole," a spus el.

"Voi urmari indeaproape principalele chestiuni de actualitateprecum evolutia preturilor produselor alimentare si situatiasectorului laptelui (...). Schimbarile climatice si mijloacele pusela dispozitia agricultorilor pentru a se adapta si a-si reduceemisiile de dioxid de cabon se vor numara in egala masura printreprioritatile mele."

El mai spune ca are in vedere de asemenea inaintarea a douainitiative majore: continuarea simplificarii Politicii AgricoleComune (PAC), in particular pentru agricultori, si reducereasarcinilor administrative legate de gestionarea platilor directe side dezvoltarea rurala.

PAC a fost creata in anii '70 si a jucat un rol foarteimportant. Printre obiectivele sale se numara crestereaproductivitatii, garantarea unui nivel de viata echitabilpopulatiei angajate in agricultura, stabilizarea pietelor,garantarea securitatii aprovizionarilor si asigurarea consumului cuprovizii la preturi rationale.

In ceea ce priveste cele trei mari prioritati asupra caroraCiolos intentioneaza sa se axeze in cadrul portofoliului, acesteasunt mentinerea si revalorizarea unei agriculturi sustenabile inintreaga Uniune Europeana; orientarea eficace a productiei agricolecatre piata, insotita de mecanisme destinate sa garanteze un nivelsuficient de securitate agricultorilor in situatie de criza sitotodata adoptarea unei politici de dezvoltare rurala maisolida.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO