Business Internaţional

Decizie neaşteptată în industria vestimentară: Cum vrea Giorgio Armani să prevină fragmentarea grupului? “Credeţi-mă, este groaznic să fii nevoit să decizi la un moment dat ce să laşi în urmă şi ce nu"

Decizie neaşteptată în industria vestimentară: Cum...

Autor: Alex Ciutacu

29.10.2017, 15:55 431

Planul de succesiune al lui Giorgio Armani include transferul unei părţi din imperiul ce activează în industria vestimentară către fundaţia sa caritabilă, într-o mişcare gândită să prevină orice încercare de preluare sau de fărâmare a grupului, spune designerul pentru Reuters.

Anul trecut, Armani în vârstă de 83 de ani, a creat o fundaţie în numele său pe care spune că vrea să o conducă pentru tot restul vieţii. Cu o avere estimată apropiată de 6 miliarde de dolari, este încă activ în al doilea cel mai mare grup de fashion din Italia, dar nu a numit niciun succesor.

“Ceea ce am creat este un mechanism care îi va încuraja pe moştenitorii mei să menţină armonia şi să evite vânzarea grupului sau despărţirea acestuia”, a povestit Armani pentru cotidianul Corriere della Sera.

Armani nu are niciun copi. Nepoatele lui, Roberta şi Silvana, amândouă lucrează în cadrul grupului cu vărul lor, Andrea Camerana, care a părăsit recent grupul dar face încă parte din consiliul de administraţie. Pantaleo DellăOrco este, asistentul lui Armani de zeci de ani, este primul pe lista posibililor moştenitori şi stă la baza consiliului de administraţie al fundaţiei.

“Credeţi-mă, este groaznic să fii nevoit să decizi la un moment dat ce să laşi în urmă, ce nu, ce este corect şi ce nu este, şi la fiecare cinci minute să te confrunţi cu realitatea că omului din faţa ta i se poate întâmpla ceva rău în orice moment.”, spune DellăOrco.

Conform planului de succesiune, fundaţia, care deja deţine 0,1% din compania Giorgio Armani, va primi mai multe acţiuni, a spus Armani, fără să dea alte detalii. Restul acţiunilor vor fi împărţite între moştenitorii săi, care le pot vinde doar fundaţiei.

Managementul nu va primi acţiuni în cadrul grupului, spune Armani.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO