Business Internaţional

Decizie surpriză: Americanii vor ca medicamentele să fie mai ieftine pentru pensionari

Decizie surpriză: Americanii vor ca medicamentele să...

Autor: Alex Ciutacu

03.04.2018, 13:38 130

Administraţia Trump a anunţat o serie de schimbări cu privire la planul naţional de sănătate, Medicare, în încercarea de a creşte competitivitatea de piaţă şi de a reduce costul medicamentelor pentru cetăţenii aflaţi la pensie, începând cu 2019, potrivit CNN Money.  

Centrul de Servicii pentru Medicare şi Medicade (CMS) a anunţat luni că le va permite  asiguratorilor să adauge anumite medicamente low-cost, utilizate de mulţi dintre pensionari, anul acesta. De asemenea, oficialii încearcă să lărgească lista farmaciilor de la care asiguraţii îşi pot cumpăra medicamentele, clarificând că asiguratorii trebuie să ofere oportunitate de a face parte din program oricărei farmacii interesate.

CMS va reduce şi suma maximă pe care beneficiarii cu venituri reduse trebuie să o plătească pentru anumite medicamente.

Pentru a creşte competitivitatea şi libertatea de alegere a asigrauţilor, agenţia a anunţat că va renunţa la limitările impuse în cadrul programului Medicare Advantage, cu privire la varietatea de medicamente pe care un asigurator le poate acoperi.

În Statele Unite sunt peste 40 de milioane de pensionari care au asigurare de medicamente, fie prin asigurări private, fie prin politicile programului Medicare Advantage. Cu toate acestea, nu este clar cât de mult va ajuta creşterea competitivităţii la scăderea costurilor beneficiarilor, a transmis Juliette Cubanski, director asociat al Programului Fundaţiei Kaiser Family în cadrul politicilor Medicare. Cetăţenii pensionari au deja peste 20 de planuri de asigurare din care pot alege.

În plus, CMS a anunţat ieri că va creşte nivelul plăţilor e care le face către asiguratorii care fac parte din programele Medicare Advantage, în medie cu 3,4% anul viitor şi le va permite acestora să ofere mai multe beneficii suplimentare, precum balustrade, scaune de duş şi alte produse care pot servi populaţiei vârstnice.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO