Business Internaţional

Deficitul comercial al SUA a crescut în decembrie la maximul ultimelor şase luni

Deficitul comercial al SUA a crescut în decembrie la maximul ultimelor şase luni

Foto: Shutterstock

Autor: Anca Dumitrescu - Mediafax

10.02.2012, 16:12 150

Deficitul comercial al Statelor Unite a urcat în decembrie cu 3,7%, la 48,8 miliarde de dolari, cel mai ridicat nivel din ultimele şase luni, datorită redresării economiei, care a făcut ca importurile să crească mai rapid decât exporturile, transmite Reuters.

Analiştii anticipau creşterea deficitului comercial la 48,5 miliarde de dolari.

Pe ansamblul anului trecut, deficitul a avansat cu 12%, la 558 miliarde de dolari, creşterea fiind cea mai mare după 2008, potrivit datelor Departamentului pentru Comerţ.

Importurile au crescut în decembrie cu 1,3%, la 227,6 miliarde de dolari, iar exporturile cu 0,7%, la 178,8 miliarde de dolari.

Analiştii se aşteaptă ca importurile să crească în continuare datorită îmbunătăţirii condiţiilor de pe piaţa muncii, care stimulează cheltuielile de consum. În acelaşi timp, cererea de pe pieţele emergente susţine vânzările în străinătate ale unor companii precum General Electric şi Caterpillar, compensând astfel impactul crizei datoriilor din Europa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO