Business Internaţional

DEMISIE la cel mai înalt nivel în Germania, în urma scandalului cu Merkel privind imigraţia

DEMISIE la cel mai înalt nivel în Germania, în urma...

Autor: Mircea Olteanu

02.07.2018, 08:45 3147

Horst Seehofer, liderul Uniunii Creştin-Sociale (CSU) şi ministru de Interne, s-a oferit să demisioneze în urma disputei cu cancelarul german Angela Merkel pe tema planului CSU de introducere unilaterală de controale la frontierele Germaniei pentru a limita imigraţia, informează agenţia Dpa.

Politicianul a indicat că îşi va păstra cele două funcţii dacă va ajunge la un acord cu Merkel în ceea ce priveşte divergenţele între Uniunii Creştin-Democrată (CDU) şi filiala sa bavareză, CSU pe tema imigraţiei.

Satul în care fiecare locuitor are cel puţin 200.000 de euro în cont

Cum arată unul dintre cele mai frumoase locuri din lume, la o aruncătură de băţ de România. Este o plajă superbă, transformată din cuib de piraţi în paradis turistic

Seehofer a adăugat că se va întâlni luni cu liderii CDU "în speranţa că vom ajunge la un acord".

Politicianul ar urma să ia o decizie privind viitorul său politic după această reuniune a liderilor CDU şi CSU.

Surse din cadrul CSU au declarat pentru agenţia de ştiri Dpa că liderii formaţiunii bavareze vor încerca să-l convingă pe Seehofer să nu demisioneze.

În cadrul unei reuniuni a liderilor CDU, care a avut loc duminică, Merkel a descris situaţia drept "foarte serioasă". Conducerea CDU a reiterat sprijinul său pentru poziţia lui Merkel în legătură cu oprirea la frontieră a solicitanţilor de azil

"Oprirea în mod unilateral a imigranţilor la frontieră ar putea, în opinia noastră, să trimită un semnal greşit partenerilor noştri europeni", a declarat secretarul general al CDU, Annegret Kramp-Karrenbauer.

Seehofer, lider al CSU din 2008, este titularul funcţiei de ministru de Interne de doar aproximativ o sută de zile.

În cazul în care nu va demisiona, Merkel ar putea lua decizia să-l demită pe Seehofer în cazul în care ministrul decide să implementeze planurile de oprire la frontieră a azilanţilor care sunt deja înregistraţi în alte ţări UE.

Liderii UE au ajuns vineri la un acord privind crearea de centre pentru procesarea "controlată" a actelor imigranţilor. Mai mult, Merkel a negociat acorduri bilaterale cu mai multe ţări UE privind reprimirea imigranţilor înregistraţi iniţial în aceste state.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO