Business Internaţional

Deprecierea monedei americane in fata euro si a lirei sterline ii trimite pe europeni in clinicile de chirurgie estetica din SUA

12.08.2008, 19:44 16

Chirurgii plasticieni din New York, Florida si California declara ca se confrunta cu un val de pacienti de peste ocean care profita de devalorizarea monedei americane pentru a combina operatiile estetice cu sesiuni de shopping si excursii tematice.
"Vroiam sa imi fac un lifting facial, dar bugetul meu era foarte restrans", a declarat Leslie Reynolds, manager la o clinica de ingrijire corporala londoneza. Dupa ce s-a consultat cu un specialist in interventii chirurgicale estetice, ea a ales un chirurg din Palm Beach, Florida si s-a cazat la un hotel de pe plajele insorite din zona. Ea a declarat ca totalul cheltuielilor sale a atins 14 mii de dolari (8.800 de euro), cu mult mai putin decat ar fi costat-o aceeasi interventie la o clinica din Londra.
Spitalele americane si chirurgii plasticieni celebri din Statele Unite au inceput sa apeleze la campanii de marketing al caror public sunt europenii, subliniind atat experienta in domeniu, cat si preturile scazute. Unii chirurgi plasticieni americani au recurs chiar si la reclame in revistele furnizate calatorilor din avioane, tintind astfel un public international.
The New York Eye and Ear Infirmary din Manhattan, unul dintre cele mai vechi spitale specializate din Statele Unite, va demara o campanie de marketing la Londra. Initiativa "subliniaza valoarea dolarului" si pune accentul pe faptul ca New York "este o destinatie foarte potrivita", dupa cum a declarat Allan Fine, unul din vicepresedintii spitalului.
In ultimii trei ani, dolarul american a pierdut aproape un sfert din valoare in fata monedei europene.
"Avand in vedere evolutia cursului valutar, care ii favorizeaza in mod clar pe europeni, interventiile chirurgicale estetice au devenit mult mai accesibile la New York si mult mai ieftine decat in tarile europene", conform unei brosuri pregatite de reprezentantii spitalului pentru viitoarea campanie din Marea Britanie.
Liftingurile faciale, operarea pleoapelor cazute si remodelarea nasului sunt printre cele mai cautate interventii. Reprezentantii spitalului au anuntat ca aceasta campanie va include si o serie de reclame publicate in reviste si ziare specializate din Marea Britanie. Conform acelorasi reprezentanti, preturile vor fi cu pana la 25% mai mici decat cele pentru interventiile executate de chirurgii londonezi.
"Nu este nicio indoiala ca trendul a luat amploare", a declarat Wendy Lewis, consultant in domeniu care calatoreste frecvent intre Londra si New York. "Efectul psihologic al unei operatii efectuate de specialistii din New York sau Los Angeles este foarte puternic si important pentru europeni", a adaugat Lewis.
Consultanta a estimat ca un lifting facial plus o noapte de spitalizare si un salon semiprivat costa la Londra in jur de 30.000 de dolari (18.900 de euro), in timp ce acelasi pachet de servicii costa la New York doar 22.000 de dolari (13.800 de euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO