Business Internaţional

Deutsche Bank cumpara o banca privata de investitii

30.12.2004, 00:00 30



Deutsche Bank cumpara, pentru 20 de milioane euro, banca Wilhelm von Finck, care ofera servicii investitorilor privati, ca reactie la o decizie similara luata luna trecuta de institutia financiara concurenta UBS, scrie Financial Times.



Serviciile bancare private se adreseaza persoanelor fizice sau familiilor foarte bogate. Multe institutii din acest domeniu solicita ca potentialii clienti sa detina in cont o suma minima de bani, de cele mai multe ori substantiala, pentru a fi acceptati.



Analistii cred ca acordul va creste credibilitatea Deutsche Bank, care detine active in valoare de 161 miliarde de euro, in domeniul gestionarii fondurilor private.



UBS a cumparat in luna noiembrie Sauerborn, o banca exclusivista din Frankfurt, care administreaza active in valoare de sase miliarde de euro. Deutsche Bank a simtit ca trebuie sa raspunda la achizitia UBS printr-o masura similara", a declarat un bancher.



Bancile germane care ofera servicii private s-au bucurat, in ultima perioada, de un mare interes din partea investitorilor si a marilor institutii financiare, analistii asteptandu-se ca nume precum MM Warburg, Berenberg (cea mai veche banca din tara) si Weber Bank (o subsidiara a Bankgesellschaft Berlin) sa fie, de asemenea, vandute.



Multe banci, printre care UBS, Deutsche, Commerzbank, HSH Nordbank si-au propus sa-si creasca volumul operatiunilor bancare private.



Totusi, cele mai atractive institutii, precum Bankhaus Metzler si Sal Oppenheim, nu sunt foarte interesate de o eventuala preluare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO