Business Internaţional

Deutsche Bank inregistreaza profit peste asteptari

29.07.2005, 18:58 9

Deutsche Bank AG, cea mai mare banca din Germania, si-a publicat rezultatele financiare pentru al doilea trimestru din 2005, precum si o consolidare a situatiei obtinute in prima jumatate a acestui an, informeaza Bloomberg.

Profitul net pentru trimestrul al doilea insumeaza 947 de milioane de euro, in crestere cu peste 44% fata de perioada similara a lui 2004.

Acest rezultat indica un profit total de 2,1 miliarde de euro pentru prima jumatate a lui 2005, reprezentand o crestere cu 28% fata primul semestru din 2004.

Din acest motiv, indicatorul profitului net pe actiune a crescut de la 1,16 euro la 30 iunie 2004 pana la 1,9 euro pe actiune la 30 iunie 2005.

Aceste rezultate sunt obtinute in ciuda cheltuielilor de restructurare de 284 de milioane de euro, efectuate in prima jumatate a acestui an.

In acelasi timp, portofoliul de active detinute de Deutsche Bank este evaluat la peste 840 de miliarde de euro, un nivel echivalent cu cel de la inceputul anului.

Numarul de angajati s-a redus in ultimele 6 luni cu 1.765, pana la 63.652 de persoane, in urma unor programe de restructurare initiate de banca.

Tot in primul semestru din 2005 veniturile totale ale bancii au depasit pragul de 12,5 miliarde de euro, mai mult cu 8% fata de primele 6 luni din 2004.

Rezultatele sunt considerate "exceptionale" de catre oficialii bancii, care au subliniat in declaratiile lor faptul ca, pentru al patrulea trimestru consecutiv, Deutsche Bank obtine rezultate financiare mult peste asteptari.

Dupa publicarea acestui raport, primul anunt al conducerii bancii este imbucurator pentru actionari: se prefigureaza o crestere "substantiala" a dividendelor distribuite pe actiune.

Anul trecut, fiecare actiune Deutsche Bank a fost remunerata cu dividende in valoare de 1,7 euro.

Mai mult, Consiliul de Administratie al Deutsche Bank a anuntat ca va demara al patrulea program consecutiv de rascumparare a propriilor actiuni, care vizeaza achizitia a 10% din actiunile sale (54,8 milioane de actiuni), la un pret cumulat de circa 3,9 miliarde de euro.

Totusi, oficialii bancii au declarat ca sunt dispusi sa intrerupa acest proiect, planificat a se desfasura pana in octombrie 2006, in cazul in care pe piata ar aparea ocazii de achizitii strategice.

Directorul Deutsche Bank, Josef Ackermann, caracterizeaza performanta din primul semestru din 2005 ca fiind "consistenta, chiar si pe piete inconsistente".

Obiectivul declarat al lui Ackermann este sa aduca Deutsche Bank in topul primelor 10 banci din lume la criteriul valorii de piata. In prezent, banca pe care o conduce se afla pe locul 24 la nivel mondial, cu o valoare de piata de circa 39,4 miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO