Business Internaţional

Dezvăluiri din interiorul grupării Stat Islamic: "Sunt mult mai puternici şi mai periculoşi decât se crede" - VIDEO

Dezvăluiri din interiorul grupării Stat Islamic: "Sunt...

Autor: Paula Rusanu

22.12.2014, 14:54 746

Jurnalistul german Juergen Todenhoefer a avut "privilegiul" de a avea acces în zona ocupată de gruparea teroristă Stat Islamic şi a relatat, în exclusivitate pentru CNN, ce a descoperit în interiorul "califatului" ce se întinde în Irak şi Siria.

Jurnalistul a vizitat oraşe precum Raqqa şi Deir Ezzor, în Siria, şi Mosul, al doilea cel mai important oraş irakian, cucerit de jihadişti în iunie, la începutul ofensivei care a condus la cucerirea de către organizaţia extremistă sunnită a unor sectoare importante din Irak, informează CNN.

Todenhoefer a putut chiar să viziteze moscheea unde liderul Statului Islamic, Abu Bakr al-Bagdadi, a ţinut unicul său discurs public.

Potrivit jurnalistului, în Mosul "există un ciudat simţ al normalităţii". "130.000 de creştini au fost alungaţi din oraş, comunitatea şiită a fugit, mulţi oameni au fost ucişi, însă oraşul funcţionează, iar oamenii chiar se bucură de stabilitatea pe care le-o oferă gruparea teroristă. Totuşi, există şi mulţi care se tem, deoarece pedepsele aplicate celor care nu respectă regulile Statului Islamic sunt foarte aspre", a declarat autorul german.

Citiţi mai mult pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO