Business Internaţional

Dezvăluirile unei bone britanice care a lucrat pentru o familie de chinezi bogaţi

Dezvăluirile unei bone britanice care a lucrat pentru o...

Autor: Octavian Calei

11.01.2014, 13:50 40571

O femeie din Marea Britanie care a lucrat ca dădacă pentru o familie înstărită de chinezi din Hangzhou şi-a mărturisit experienţa ei pe blogul Reddit, scrie Business Insider.

Europenii sau americanii merg de obicei în China ca educatori de copii pentru a avea ocazia de a vedea o lume diferită şi de a câştiga un ban în acelaşi timp. Pentru familiile de chinezi este convenabilă situaţia, pentru că pot să îşi familiarizeze copii cu o cultură diferită şi să înveţe o limbă din vest.

Ce a povestit dădaca pe blog:

1. Despre bani:

„Sunt plătită bine. Am mâncarea mea, camera mea şi primesc bani de buzunar. De asemenea primesc şi unele tratamente de frumuseţe şi alte lucruri ca bonus. Primesc lecţii de limba chineză şi mi se plăteşte o parte din costul zborului cu avionul pentru a ajunge la cursuri.”

2. Despre obiceiurile familiei preluate din Occident :

„Familia încearcă să se adapteze culturii din Occident şi este un pic jenant, mai ales în domeniul culinar. Au o obsesie cu mărcile de haine din Vest, chiar dacă nu se asortează sau arată stupid”

3. Despre rutina din familie:

„Tatăl este plecat tot timpul şi este acasă numai o zi din weekend. Mama îşi duce fiul peste tot: la şcoală, la diverse activităţi, la petreceri şi la cine luxoase. În timpul zilei nu prea este nimic de făcut deoarece au o menajeră. Familia merge la cumpărături, se duce la cinema şi se uită la TV”

4. Despre averea familiei:

„Au multe maşini frumoase, un apartament luxos şi încă o casă. Un copil este la o şcoală care îi asigură mesele şi cazarea iar celălalt are parte de educaţie în particular. Cartierul în care locuiesc este foarte bogat, dar vizitând şi alte apartamente din zonă se pare că ai mei sunt puţin mai înstăriţi decât ceilalţi. Copilul de care am grijă este cam solicitat. Merge la şcoală 6 zile pe săptămână şi are 4 lecţii de muzică după amiezele”

5. Despre ceea ce face bona:

„Eu duc copilul la şcoală, mă întorc acasă şi învăţ chineza. Uneori dau o fugă la atelierul de modelare. În ziua mea liberă, când familia pleacă într-un alt oraş, merg prin casă cântând tare sperând că m-ar putea auzi o altă dădacă de la vecini şi să ne întâlnim. În timpul liber mai joc baschet”

6. Despre partea rea a jobului:

„Sunt multe lucruri negative, faptul că nu pot să disciplinez copii uneori, lipsa libertăţii de care mă bucuram înainte, eu fiind o persoană destul de independentă. China este foarte murdară şi poluată”

7. Cel mai groaznic lucru care i s-a întâmplat:

„Le-am tot spus că sunt bolnavă de 3 luni şi ei râdeau de mine şi îmi spuneau să mă obişnuiesc. În cele din urmă am avut dureri mari la rinichi, a fost o infecţie. Nu m-au dus cu maşina şi a trebuit să merg pe jos câţiva kilometri până la cel mai groaznic spital la care am fost vreodată. Am fost examinată pe o targă într-o cameră cu oameni bolnavi. Am plătit o grămadă de bani şi mi s-au făcut multe intravenoase”
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO