Business Internaţional

Din cauza pandemiei, Germania se va dedulci la şi mai multă datorie

Olaf Scholz

Olaf Scholz

Autor: Bogdan Cojocaru

24.08.2020, 00:00 334

Ministrul german al finanţelor Olaf Scholz a anunţat că economia ţării sale va trebui să se îndatoreze şi mai mult anul viitor pentru a lupta împotriva pandemiei de Covid-19.

Germania, cea mai mare economie europeană, s-a angajat să cheltuiască peste 1.000 de miliarde de euro pentru a-şi proteja cetăţenii şi afacerile şi pentru a recupera pagubele economice produse de criză, scrie Deutsche Welle.

„Anul viitor vom fi obligaţi să suspendăm regulile care limitează datoriile şi să cheltuim fonduri considerabile pentru a proteja sănătatea cetăţenilor şi a stabiliza economia“, a declarat Scholz.

Germania a aplicat multă vreme o politică de menţinere a unui buget echilibrat şi de a nu acumula datorii.

Guvernul german intenţionează acum să împrumute în jur de 218 miliarde de euro  anul acesta pentru a ajuta la finanţarea unui pachet important de salvare.

În general, Berlinul a promis peste 1.000 de miliarde de euro pentru a proteja companiile şi cetăţenii sub formă de împrumuturi, subvenţii şi un program de subvenţionare a salariilor angajaţilor trecuţi pe program de lucru scurt.

Scholz a spus că se aşteaptă ca economia să revină la nivelurile anterioare crizei „până la sfârşitul anului viitor sau la începutul anului 2022“.

PIB-ul a scăzut cu peste 10% în trimestrul doi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO