Business Internaţional

Directorul operational al News Corp. castiga mai mult decat patronul

10.09.2007, 17:20 15

Desi este considerat drept cel mai influent om de media din lume, Rupert Murdoch, directorul executiv (CEO) al News Corp., nu este cel mai bine platit angajat al grupului media pe care l-a fondat, desi a avut venituri de 32 mil. dolari (23,5 mil. euro) anul trecut.
Peter Chernin, directorul operational (COO) in cadrul companiei, a beneficiat de plati totale de o valoare mai mare decat cele primite de Murdoch in anul fiscal 2007, primind 34 mil. dolari (25 mil. euro). Chernin este numarul doi in companie si cel mai bine platit executiv din industria media.
Valoarea sumelor primite evidentiaza rolul cheie jucat de Chernin in cadrul News Corp., desi el nu s-a numarat printre directorii care au participat la recenta cursa pentru achizitia Dow Jones, publisherul The Wall Street Journal.
Chernin ar prelua pozitia de CEO in cazul in care Murdoch nu ar mai avea capacitatea de a-si indeplini in continuare rolul, desi Murdoch a indicat in mod clar ca spera ca unul dintre copiii sai sa conduca News Corp.
Roger Ailes, CEO al postului de televiziune Fox News si cel care se ocupa de proiectul Fox Business Network, a primit 11 milioane de dolari in anul fiscal trecut. Lansarea Fox Business Network este asteptata pe 15 octombrie.
Murdoch si Chernin au primit acelasi salariu de baza de 8,1 mil. dolari. Salariul al lui Murdoch a fost aproape dublat fata de anul anterior pentru a se ajunge la nivelul celui primit de Chernin. Murdoch a primit si o prima sub forma de cash in valoare de aproape 16 mil. dolari, in timp ce Chernin a primit o mare parte din prima sub forma de bonusuri in actiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO