Business Internaţional

Disponibilizări masive la Macy’s, unul dintre cei mai mari retailer americani

Disponibilizări masive la Macy’s, unul dintre cei mai...

Autor: Catalina Apostoiu

05.01.2017, 19:15 531

În urma vânzărilor slabe de Crăciun, Macy’s, unul dintre cei mai mari retaileri din SUA, a anunţat noi planuri pentru desfiinţarea a mii de locuri de muncă şi pentru închiderea mai multor magazine din întreaga ţară, scrie Deutsche Welle.

Retailerul a anunţat că va elimina mii de locuri de muncă şi că va închide 68 de magazine până la mijlocul acestui an, parte a unui plan anunţat anterior de închidere a 100 de magazine.

În plus, retailerul intenţionează să închidă alte 30 de magazine în următorii ani pentru a se concentra pe cele mai profitabile unităţi.

În urma închiderii magazinelor vor fi disponibilizate 3.900 de persoane, în timp ce alte operaţiuni de reorganizare vor duce la eliminarea a încă 6.200 de poziţii.

În urma reorganizării, retailerul va economisi 550 milioane de dolari (522 milioane de euro) annual începând cu acest an, din care poate investi 250 milioane de dolari în comerţ electronic şi alte eforturi de dezvoltare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO