Business Internaţional

Dobanda la creditele overnight a avut un avans record

30.09.2008, 19:06 35

Rata dobanzii la creditele overnight acordate in dolari pe pietele interbancare mondiale a inregistrat marti un avans record, desi bancile centrale realizeaza infuzii de miliarde dolari in sistemul bancar, dupa ce Camera Reprezentantilor a respins programul de sustinere a sistemului financiar.

Banca Centrala Europeana (BCE) a imprumutat overnight 30 de miliarde dolari, la o rata a dobanzii foarte mare, de 11%. Institutia a cerut inaintarea de oferte pentru fonduri de inca 50 de miliarde de dolari, in contextul in care bancile incearca sa-si consolideze situatia contabila spre finele trimestrului al treilea.
Dobanda la creditele overnight oferite in dolari pe piata interbancara londoneza (Libor) a inregistrat un avans record de 430 de puncte de baza, la 6,87%, cel mai ridicat nivel din ultimii sapte ani si jumatate. Costul imprumuturilor in dolari, cu scadenta la trei luni, a crescut cu aproape 20%, la 4,05%.
In SUA, rata cheie a dobanzii creditelor oferite intre bancile americane a crescut marti semnificativ. Dobanda la fondurile federale a deschis sedinta la 7%, cu mult peste nivelul de 2% tintit de banca centrala americana (Fed). Dobanda medie perceputa la fondurile federale a fost luni de 1,56%, dupa ce rata a fluctuat intre 0,01% si 3%.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO