Business Internaţional

Doctorii cer interzicerea ţigaretelor electronice după ce dispozitivele au făcut oficial prima victimă

Doctorii cer interzicerea ţigaretelor electronice după...

Autor: Mircea Olteanu

15.11.2019, 13:23 107

Doctorii belgieni cer interzicerea ţigaretelor electronice, după ce recent a fost înregistrat în Belgia primul primul deces asociat cu folosirea acestor dispozitive, informează publicaţia The Brussels Times.

Un adolescent a murit pe 6 noiembrie într-un spital din Bruxelles în urma complicaţiilor pulmonare, doctorii care s-au ocupat de cazul său suspectând că problemele medicale ale victimei au fost cauzate de folosirea ţigaretei electronice.

Adolescentul ar fi primit drept cadou o ţigaretă electronică şi a folosit ulei de CBD (cannabidiol, o substanţă prezentă şi în canabis, n.red). Doctorii suspectează că folosirea acestei substanţe a condus la o deteriorare rapidă la nivel pulmonar.

Potrivit tatălui victimei, adolescentul a fost spitalizată după ce timp de mai multe zile a avut probleme respiratorii şi "a tuşit o noapte întreagă", inclusiv cu sânge.

"Nu ştim care sunt efectele pe termen lung ale ţigaretelor electronice, nu avem o vedere de ansamblu destul de bună a chimicalelor care se află în interior", a declarat doctorul Ingel Demedts pentru postul Radio 1.

"Opinia Asociaţiei Europene a Pneumologilor este că ar trebui să fie o interdicţie", a adăugat doctorul.

În ceea ce priveşte cele aproximativ 40 de decese din SUA atribuite utilizării de ţigarete electronice, Demedts a afirmat că "în 80% din cazuri, decesul a fost cauzată de o substanţă adăugată de utilizatori în ţigareta electronică".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO