Business Internaţional

Doi angajati ai Coca-Cola au recunoscut ca voiau sa vanda secrete ale companiei

25.10.2006, 18:16 13

Doi dintre cei trei inculpati in cazul furtului de secrete comerciale ale Coca-Cola au pledat vinovat, cel de-al treilea fost angajat urmand sa fie audiat saptamana viitoare.
Cei trei au fost acuzati ca planuiau vanzarea de informatii cu privire la un nou produs catre rivala Pepsi, scrie Bloomberg.
Edmund Duhaney, de 43 de ani din Decatur, Georgia, si Ibrahim Dinson, de 29 de ani, din Bronx, New York, au recunoscut ieri la Atlanta conspiratia in fata judecatorului J.Owen Forrester. Cei doi ar putea petrece zece ani in inchisoare, verdictul final urmand a fi dat pe 29 ianuarie.
"Suntem recunoscatori pentru eforturile procurorului SUA si ale FBI", a afirmat Crystal Walker la iesirea de la tribunal, purtatoarea de cuvant a Coca-Cola, cel mai mare producator de bauturi racoritoare.
Cea de-a treia acuzata, Joya Williams din Norcross, Georgia, fosta asistenta a unui director al Coca-Cola, va fi audiata saptamana viitoare. Duhaney este un prieten al ei, iar Dimson este un fost coleg de inchisoare al lui Duhaney, a spus reprezentantul autoritatilor. Cei trei au fost arestati in iulie.
Reclamantii au afirmat ca Williams a avut acces la documente confidentiale si la mostre ale produselor care urma sa fie realizate. Ea a furat documentele secrete si mostrele si le-a dat spre vanzare fara a divulga natura produsului.
Cei trei au fost prinsi dupa ce in mai Dimson a trimis o scrisoare la sediul Pepsi din Purchase, New York, prin care spunea ca va oferi date confidentiale despre noile produse ale Coca-Cola "celui mai important ofertant", au recunoscut cei doi la tribunal.
Conducerea Pepsi a scris oficialilor de la Coca-Cola, care au instiintat autoritatile. La doua saptamani dupa ce Dimson a trimis scrisoarea, a inceput sa se intalneasca cu un agent al Biroului Federal sub acoperire.
Williams a fost inregistrata la locul de munca punand hartii si o sticla ce continea o mostra a produsului in geanta ei, au afirmat procurorii. Anchetatorii au pus la cale o vanzare falsa a materialelor pentru suma de 1,5 milioane de dolari (1,2 millioane de euro), au afirmat autoritatile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO