Business Internaţional

Donald Trump, preşedintele ales al SUA, va anula acordul cu Havana, în cazul în care Cuba nu va face o propunere mai avantajoasă

Donald Trump, preşedintele ales al SUA, va anula acordul...

Autor: Olimpia Nicolae

28.11.2016, 17:44 140

"În cazul în care Cuba nu este dispusă să încheie un acord mai convenabil pentru cubanezi, americano-cubanezi şi SUA, pentru toţi, voi sista acordul”, a scris Donald Trump pe reţeaua de socializare Twitter.

Postarea a fost făcută public în timp ce cubanezii se pregăteau să-l comemoreze pe fostul lider revoluţionar, Fidel Castro, care a decedat vineri.

Sâmbătă, la aflarea veştii despre moartea fostului preşedinte cubanez, Trump a făcut o declaraţie prin care afirma că va sprijini libertatea şi properitatea oamenilor din Cuba după ce va fi pus în funcţie.

În urma decesului lui Fidel Castro, multe persoane se tem că Trump va pune capăt acordurilor dintre SUA şi Cuba.

În 1960, Administraţia de la Washington a impus embargou Cubei. În decembrie 2014, Obama a anunţat normalizarea relaţiilor cu statul cubanez, după o perioadă de peste 50 de ani de ostilităţi. În iulie 2015, cele două state şi-au redeschis ambasadele, dar blocada a rămas în vigoare. În prima zi de campanie a candidatului republican, Trump s-a deplasat la Miami, unde a discutat cu un grup de cubanezi stabiliţi în SUA, acesta a promis că va menţine embargoul impus Cubei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO