Business Internaţional

Donald Tump a condamnat atacurile din Turcia şi Germania,pe care le-a atribuit terorismului islamic

Donald Tump a condamnat atacurile din Turcia şi...

Autor: Mircea Olteanu

20.12.2016, 08:05 57

Trump a catalogat asasinarea ambasadorului Rusiei în Turcia, în timp ce acesta vizita o expoziţie, drept o "încălcare a tuturor regulilor unei ordini civilizate", adăugând că diplomatul rus Andrei Karlov a fost asasinat de un "terorist radical islamic".

Andrei Karlov a fost împuşcat în timp ce participa la o expoziţie în cadrul Galeriei de Artă Contemporană din Ankara, a transmis Ambasada Rusiei, citată de site-ul agenţiei Tass.

Atacatorul a evocat asediul lansat de armata siriană, cu sprijinul Rusiei, asupra oraşului Alep, situat în nord-vestul Siriei.

"Nu uitaţi de Alep! Noi murim în Alep, voi muriţi aici", a strigat atacatorul.

În ceea ce privşte atacul de la Berlin, soldat cu decesul a 12 persoane, Trump a afirmat că Stat Islamic şi "alţi terorişti islamici continuă să masacreze creştini în comunităţile şi lăcaşurile lor de cult ca parte a unui jihad global".

Cel puţin 12 persoane au decedat, iar alte 48 au fost rănite, dintre care unele au suferit răni grave, după ce un camion înmatriculat în Polonia a lovit un grup de oameni, la un târg de Crăciun din Berlin.

Poliţia a deschis focul spre camionul care a intrat în mulţimea de oameni cu viteză mare. Unul dintre indivizii aflaţi în cabină a fost împuşcat mortal. Conform unor surse, şoferul a reuşit să fugă, fiind arestat după scurt timp de autorităţile germane.

Trump a mai adăugat că teroriştii şi reţelele lor globale şi regionale "trebuie să fie eradicate de pe faţa pământului" şi a promis că va îndeplini această misiune împreună cu "toţi partenerii care doresc libertate".

Ulterior, într-un mesaj pe Twitter, Trump a continuat: "Astăzi au avut loc atacuri teroriste în Turcia, Elveţia şi Germania - devine din ce în ce mai grav. Lumea civilizată trebuie să-şi schimbe modul de gândire".

Trei persoane au fost rănite în urma unui atac armat care a avut loc la un centru islamist din oraşul elveţian Zurich, informează presa locală.

Autorităţile din Turcia şi Germania încă încearcă să determine circumstanţele în care s-au produs cele două atacuri, însă oficialii americani au indicat că incidentul de la Berlin pare să fie unul de natură teroristă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO