Business Internaţional

După ce a fost înlăturat de board, Travis Kalanick, fostul CEO al Uber, îşi vinde aproape 30% din acţiuni

După ce a fost înlăturat de board, Travis Kalanick,...

Autor: Alex Ciutacu

05.01.2018, 16:07 638

Travis Kalanick, fostul CEO al Uber Technologies, plănuieşte să vândă aproximativ 29% din acţiunile pe care le deţine în operatorul de servicii de transport, potrivit Bloomberg.

Kalanick ar putea câştiga aproximativ 1,4 miliarde de euro din tranzacţia cu SoftBank Group şi cu un consorţiu de investitori care au fost de acord să achiziţioneze acţiuni în cadrul Uber, în valoare de 48 de miliarde de dolari, potrivit surselor citate de Bloomberg.

Fostul CEO, care deţine 10% din companie, s-a oferit să vândă aproape jumătate din acţiunile sale – acesta fiind maximul pe care fiecare membru al board-ului a avut voie să îl ofere. Acesta a fost nevoit să-şi diminueze oferta din cauza unor limite subliniate în înţelegerea dintre Uber şi cumpărători, potrivit surselor citate de Bloomberg.

Unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume pe hârtie, Kalanick, ar deveni pentru prima dată miliardar în adevăratul sens al cuvântului, ca rezultat al acestei tranzacţii.

Anul trecut, asupra lui Kalanick au fost puse presiuni pentru a-l determina să demisioneze, după ce compania s-a confruntat cu divergenţe legate de legitimitatea legală a modului în care îşi desfăşoară activitatea.

De asemenea, acesta a avut dispute cu Benchmark, unul dintre primii investitori ai companiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO