Business Internaţional

Efectele Brexitului încep să se resimtă: Banca Angliei avertizează că veniturile familiilor britanice vor scădea în perioada următoare

Efectele Brexitului încep să se resimtă: Banca Angliei...

Autor: Anca Olteanu

13.05.2017, 12:18 1050

Inflaţia va fi mai mare decât creşterea salariilor, a estimat Mark Carney, guvernatorul Băncii Angliei, reprezentând primul an din 2013 în care muncitorii au fost influenţaţi de reducerea plăţilor.

La conferinţa de presă a Băncii Angliei, guvernatorul Carney a spus că presiunea asupra veniturilor reale nu este generată de Brexit, deoarece creşterea salariilor a fost slabă timp de mai mulţi ani. Carney a precizat că salariile sunt în scădere deoarece firmele sunt îngrijorate de perspectivele comerciale în afara Uniunii Europene, ceea ce a generat înţelegeri mai modeste asupra salariilor.

Banca estimează că câştigurile medii săptămânale vor creşte cu 2% în 2017, faţă de estimarea de 3% din februarie. Mai mult, inflaţia este aşteptată să ajungă la 2,7% anul acesta, faţă de 2,4%.

Salariile vor fi cu 1.000 de lire mai scăzute decât erau estimate înainte de votul în cazul Brexit, au avertizat miniştrii, şi cu 320 de lire mai puţin decât era anticipat acum trei luni.

Prognoza, transmisă cu patru săptămâni înainte de alegerile generale, reprezintă un alt semn de presiune generat de Brexit, au avertizat liberal democraţii.

Producţia industrială a scăzut cu 0,5% în luna martie, iar sectorul construcţiilor a scăzut cu 0,7%, în contextul în care deficitul comercial a crescut.

Organizaţia nonguvernamentală care finanţează programe de cercetare şi dezvoltare în Marea Britanie, The Joseph Rowntree Foundation, a descris estimările ca veşti tulburătoare pentru milioane de familii care lucrează şi întâmpină deja dificultăţi.

Avertismentul vine după ce facturile la energie au crescut, iar creşterea inflaţiei s-a remarcat prin taxele plătite care au atins, deja, bugetele familiilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO