Business Internaţional

Europenii au cumparat mai putine masini

16.04.2007, 16:16 14

Vanzarile de automobile pe piata europeana s-au aflat in scadere pentru a doua luna consecutiv, scrie Bloomberg.
Cele mai drastice scaderi au fost consemnate de DaimlerChrysler (BMW) si Renault, achizitiile de automobile fiind mai reduse in Germania in urma majorarii TVA.
Vanzarile au scazut cu 0,3%, pana la 1,82 milioane de automobile, de la 1,83 milioane de unitati cu un an in urma, a anuntat Asociatia Europeana a Producatorilor de Automobile. Livrarile au fost cu 0,2% mai reduse in primul trimestru, pana la 4,22 milioane de automobile.
Germania, cea mai mare economie europeana, a inregistrat o scadere cu 6,6% a achizitiilor de automobile in luna martie, dupa ce guvernul a majorat TVA la inceputul acestui an. In acelasi timp, consumatorii asteapta ca Renault, BMW si divizia Mercedes-Benz a DaimlerChrysler sa lanseze noi modele.
CEO-ul Renault Carlos Ghosn anticipa in luna februarie o piata europeana auto "stabila". Declinul inregistrat luna trecuta de piata europeana a automobilelor a fost contrabalansat de cresterile inregistrate de PSA Peugeot Citro?n, Toyota Motor, Fiat, Volkswagen si Ford. Vanzarile Fiat au avansat cu 6,3% pana la 136.171 de unitati pe fondul cererii pentru modelul Grande Punto.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO