Business Internaţional

Exporturile Germaniei au crescut in martie

10.05.2009, 17:42 12

Exporturile Germaniei, cea mai mare economie europeana, au crescut in martie, pentru prima data in ultimele sase luni, inca un semn ca declinul economic se apropie de sfarsit, scrie Bloomberg.

Vanzarile firmelor germane pe pietele externe, calculate in functie de numarul de zile lucratoare si de fluctuatiile sezoniere, au inregistrat o crestere de 0,7% comparativ cu luna februarie, cand au scazut cu 1,3%, potrivit Oficiului federal de statistica din Wiesbaden.
Numarul comenzilor primite de fabricile din Germania a crescut in luna martie, pentru prima data in ultimele sapte luni, iar increderea consumatorilor s-a redresat dupa ce in urma cu o luna atinsese cel mai scazut nivel din ultimii 26 de ani.
Si investitorii de pe pietele germane par mai optimisti, ceea ce indica faptul ca recesiunea, cea mai profunda pe care o traverseaza tara de la al Doilea Razboi Mondial incoace, s-ar putea incheia.
"Datele nu fac decat sa completeze seria de elemente pozitive de pana acum", a declarat Sebastian Wanke, economist al Dekabank in Frankfurt. "Ceea ce se intampla ne face sa credem ca economia germana se stabilizeaza si ca vom reveni pe crestere in 2010", a spus el.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO