Business Internaţional

Facebook îţi va urmări mişcările cursorului

Facebook îţi va urmări mişcările cursorului

Autor: Mădălina M.

02.11.2013, 11:51 1405

Facebook testează o nouă tehnologie care permite urmărirea şi colectarea datelor despre activitatea utilizatorilor pornind de la mişcările cursorului, notează Mashable.

În prezent, această tehnologie este testată pe un număr mic de utilizatori. Datele pot fi utilizate în dezvoltarea reţelei şi publicitate, spune Ken Rudin, şeful analitist al Facebook.

Tehnologia identifică locurile unde utilizatorii poziţionează cel mai des cursorul pe ecran şi unde petrec cel mai mult timp, indicând astfel cele mai potrivite locuri pentru plasarea reclamelor. Tehnologia poate, de asemenea, să determine dacă utilizatorii de Facebook pot accesa News Feed-ul oricând de pe smartphone-urile lor.  

Facebook va decide în decursul următoarelor luni dacă să continue sau nu colectarea şi analizarea acestor date. Acest lucru poate fi relevant pentru publicitatea targetată, care a cunoscut o creştere de la trimestru la trimestru în 2013.

“Ca multe alte site-uri, facem numeroase teste pentru a ne asigura că le oferim utilizatorilor de Facebok o experienţă inedită.  Aceste experimente urmăresc trendul interacţiunilor dintre utilizatori şI site şI influenţează deciziile viitoare privind produsul. Nu împărtăşim aceste informaţii cu nimeni din exterior şI nu le vom folosi pentru plasarea de publicitate”, transmite Facebook.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO