Business Internaţional

Fed este aşteptată să menţină neschimbată rata dobânzilor

Fed este aşteptată să menţină neschimbată rata...

Autor: Anca Olteanu

26.07.2017, 16:40 88

Banca Centrală a Statelor Unite va publica, miercuri, decizia în urma şedinţei care s-a desfăşurat timp de două zile. Economiştii se aşteaptă va rata de împrumut a Fed să rămână în ţinta de 1-1,25%.

Fed a majorat rata dobânzilor de două ori, anul acesta, inclusiv în ultima şedinţă de politică monetară, care a avut loc în iunie. Luna trecută, Comitetul Federal pentru Pieţe Deschise (FOMC), un organism din cadrul sistemului bancar central din SUA, a decis creşterea ţintei dobânzii fondurilor federale cu 0,25 puncte procentuale, de la intervalul 0,75%-1,00% la 1,00-1,25%.

În martie, Comitetul Federal pentru Pieţe Deschise (FOMC) a decis creşterea ţintei dobânzii fondurilor federale cu 0,25 puncte procentuale, de la intervalul 0,5%-0,75% la 0,75%-1,00%.

În ultima vreme, Fed a dat semnale potrivit cărora îţi va reduce emisiunile de bonduri necesare echilibrării bugetului, ca un semnal de încredere în evoluţia pozitivă a economiei eamericane.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO