Business Internaţional

FIFA: Poate că Brazilia nu a fost cea mai bună alegere pentru Campionatul Mondial din 2014

FIFA: Poate că Brazilia nu a fost cea mai bună alegere...

Autor: Cătălina Butan

18.07.2013, 13:10 3116

Brazilia ar putea fi o alegere greşită pentru găzduirea Campionatului Mondial de Fotbal de anul următor dacă autorităţile braziliene nu vor opri protestele care au loc în acest stat, a spus preşedintele FIFA, citat de Financial Times.

Comentând despre protestele care au avut loc în iunie în timpul Cupei Confederaţiilor, preşedintele FIFA Sepp Blatter a spus că Brazilia trebuie să ia măsuri ca astfel de proteste să nu mai aibă loc.

“Dacă acest lucru se întâmplă din nou în 2014, ar trebui să ne întrebăm atunci dacă Brazilia a fost alegerea potrivită pentru gazda acestui eveniment”, a spus Blatter.

“Sunt încrezător însă că acest lucru nu se va întâmpla şi Brazilia va fi o gazdă bună”, a mai spus el.

Afirmaţiile sale pun presiune pe relaţiile cu autorităţile din Brazilia, care s-au lovit de mai multe probleme de la amânări ale pregătirilor evenimentului până la stabilirea unor preţuri mari ale biletelor.

Cele mai importante meciuri din cadrul Cupei Confederaţiei, eveniment care precede Campionatul Mondial de Fotbal, s-au confruntat cu proteste în masă, manifestanţii fiind de cele mai multe ori implicaţi în altercaţii cu forţe ale poliţiei

Milioane de oameni au protestat în Brazilia luna trecută împotriva corupţiei, sărăciei dar şi împotriva guvernării.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO