Business Internaţional

Financial Times s-a lansat intr-un nou format

Financial Times s-a lansat intr-un nou format

Vechiul (stanga) si noul format FT

25.04.2007, 19:06 29

Cotidianul de business Financial Times (FT) adopta un nou format si dupa 25 de ani renunta la sloganul "No FT, no comment". Schimbarea vine la numai cateva luni dupa ce un alt ziar financiar important, Wall Street Journal, a trecut printr-o serie de schimbari majore.
Incepand cu aceasta saptamana, Financial Times a debutat cu un design imbunatatit si un nou slogan, "We live in Financial Times".
"Schimbarile reprezinta mai mult o evolutie decat o revolutie", a declarat Lionel Barber, editor al Financial Times, care s-a concentrat pe integrarea continutului editiei online si a celei tiparite si care a demarat modificarea designului celebrului ziar financiar in urma cu sase luni. El a subliniat ca doreste sa faca ziarul mai usor de citit, mai modern, dar fara a-l modifica radical, scrie Media Guardian.
Paginile au acum mai mult continut si sunt utilizate mai multe casete pentru a-i atrage pe cei care citesc rapid un ziar.
"Rubrica Companies and Markets (Companii si Piete - n.red.) are acum continut pe prima pagina, cu jumatate de coloana dedicata personalitatilor din lumea de afaceri. FT nu s-a remarcat niciodata cand a scris despre oamenii de afaceri si a venit timpul sa schimbam acest lucru", a subliniat Barber.
Editia de weekend va avea acum o prima pagina mai colorata si cu titluri mai mari, care va face legatura cu materialele din interior. Rubrica de sport va fi micsorata, dar nu eliminata, pentru a face loc unei noi pagini de stiri externe.
Conform lui Barber, schimbari se vor efectua si asupra editiei online a FT. "In prezent articolele complete pot fi accesate de pe site-ul ziarului contra cost, insa se doreste abordarea unui model de afaceri diferit", a subliniat redactorul FT. "Am realizat ca materialele noastre au o anumita valoare, si dorim sa obtinem un profit dupa urma lor. Dar care anume model il vom urma, inca nu am decis."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO