Business Internaţional

Firmele americane au in continuare castiguri mari

06.07.2006, 18:48 9

Companiile americane sunt asteptate sa raporteze performante solide in cel de-al doilea trimestru al acestui an (T2), existand sanse ca acestea sa inregistreze cea mai lunga perioada de crestere continua, conform analistilor de pe Wall Street, citati de Financial Times.
Astfel, se estimeaza ca seria de rapoarte legate de castigurile inregistrate in decurs de trei luni pana in luna iunie va confirma faptul ca sectorul corporatist american trece printr-o perioada de crestere robusta, in ciuda nesigurantei privitoare la evolutia economiei si volatilitatii pietei bursiere.
Analistii se asteapta ca volumul total al castigurilor companiilor incluse in indicele S&P 500 sa avanseze cu peste 12 procente fata de trimestrul al doilea al anului 2005 pe fondul rezultatelor contabile solide.
Acesta ar reprezenta cel de-al 12-lea trimestru consecutiv in care profiturile obtinute de companiile americane au crescut cu cel putin 10%, o perioada similara fiind inregistrata o singura data, in decursul anilor '90.
"Companiile americane se bucura de cresteri semnificative si nu exista semne ca ar urma o perioada de scadere a profiturilor in viitorul apropiat", arata Kari Pinkernell, strateg in cadrul Merrill Lynch.
Analistii estimeaza ca firmele americane vor raporta rate de crestere a profiturilor formate din doua cifre atat in restul anului, cat si in 2007. Companiile trebuie sa-si mentina acest ritm de crestere pana la sfarsitul acestui an pentru a se lauda cu cea mai lunga perioada de crestere a castigurilor din 1950.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO