Business Internaţional

Fitch îmbunătăţeşte ratingul Greciei

Fitch îmbunătăţeşte ratingul Greciei

Autor: Valentin Vidu - Mediafax

23.05.2014, 08:53 224

Decizia reflectă eforturile depuse de această ţară în vederea redresării conturilor şi perspectivei unei consolidări a creşterii economice, a anunţat agenţia într-un comunicat.

Ratingul datoriilor pe termen lung este însoţit de o perspectivă stabilă, ceea ce înseamnă că Fitch nu intenţionează să îl modifice în trimestrele următoare. În schimb. ratingul pe termen scurt a fost menţinut la "B".

În privinţa redresării bugetare, Fitch subliniază că "reducerea deficitului Greciei în ultimii patru ani a fost remarcabilă", ţara obţinând un excedent primar "ajustat" de 0,8% din PIB în 2013, care ar urma să atingă, potrivit calculelor sale, 1,4% în acest an.

Fitch mai apreciază că "economia (greacă) a atins partea de jos" şi că "relansarea se va consolida în mod gradual anul acesta". Agenţia anunţă că preconizează o creştere de 0,5% din PIB-ul Greciei anul acesta şi de 2,5% anul viitor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO