Business Internaţional

FMI: Economia Ucrainei se va contracta cu 10% în 2022 din cauza invaziei lui Vladimir Putin. Perspectivele se vor înrăutăţi dacă Rusia nu se opreşte

FMI: Economia Ucrainei se va contracta cu 10% în 2022...

Autor: Alex Ciutacu

14.03.2022, 21:34 782

Economia Ucrainei se va contracta cu 10% în 2022 ca rezultat al invaziei lui Vladimir Putin, însă perspectivele s-ar putea înrăutăţi abrupt dacă Rusia nu se opreşte, potrivit unui nou raport al Fondului Monetar Internaţional (FMI), citat de BBC.

Raportul a fost pregătit înainte ca FMI să aprobe un sprijin de urgenţă de 1,4 miliarde de dolari pentru Ucraina. Acesta avertizează că PIB-ul ar putea scădea cu 25-35%, o estimare realizată printr-o comparaţie cu alte economii care trec prin război, precum Irak sau Liban.

Ivanna Vladkova Hollar, şefa misiunii FMI din Ucraina, a declarat că autorităţile ucrainene exercită „un efort remarcabil” pentru a ţine economia şi sistemul financiar în picioare în timpul războiului.

Tot astăzi, Banca Mondială a anunţat că va aloca o finanţare suplimentară de 200 de milioane de dolari pentru a sprijini sistemul de servicii sociale pentru populaţia vulnerabilă din Ucraina, pe lângă sprijinul de 723 de milioane de dolari aprobat săptămâna trecută.

Asistenţa Băncii Mondiale face parte dintr-un pachet de sprijin cu o valoare totală de 3 miliarde de dolari, destinat Ucrainei în lunile următoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO