Business Internaţional

FMI: Spania se află încă "într-o zonă periculoasă" şi trebuie să continue reformele

FMI: Spania se află încă "într-o zonă periculoasă" şi trebuie să continue reformele

Premierul spaniol, Jose Luis Rodriguez Zapatero. Foto AFP/Mediafaxfoto

Autor: Marius Oncu

01.08.2011, 10:51 335

Spania se aflăîncă "într-o zona periculoasă" şi trebuie să păstreze ritmulrestructurării economiei pentru a rezista contagiunii crizeidatoriilor suverane din zona euro, potivit Fondului MonetarInternaţional (FMI), citat de Bloomberg.

"Perspectiva este dificilă, iarriscul ridicat. Agenda de politici rămâne dificilăşi urgentă. Nu poate avea loc o încetinire în ritmul reformelor",se arată într-un raport al FMI privind Spania.


Premierul spaniol, Jose Luis Rodriguez Zapatero(foto), a decis la sfârşitul săptămânii trecuteorganizarea de alegeri anticipate la 20 noiembrie, iar agenţia deevaluare financiară Moody's a avertizat că ar putea retrogradastatul spaniol.


A patra mare economie din zona euro încearcă să aducă sub controlcosturile la care se împrumută de pe pieţelefinanciare, după ce acestea au urcat puternic, zădărnicindeforturile guvernului de a stimula creşterea economică în contextulunui şomaj de peste 20%.


Băncile spaniole care au nevoie de capital ar trebui să atragărapid fonduri de pe piaţă, pentru a clama temerile privindstabilitatea sistemului financiar. Banca Spaniei a anunţat, îniulie, că procesul de recapitalizare în sectorul bancar esteaproape încheiat, după ce a avertizat, în martie, că 12 instituţiide credit ar avea nevoie de 15 miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO