Business Internaţional

FMI: Ungaria trebuie să diminueze cheltuielile pentru reducerea deficitului bugetar

03.02.2011, 21:40 39

Fondul Monetar Internaţional (FMI) apreciază că Ungaria trebuiesă diminueze cheltuielile şi să implementeze reforme pentru areduce deficitul bugetar, transmite Reuters.

Guvernul ungar a şocat pieţele anul trecut, când a ruptlegăturile cu FMI, după ce în 2008 a primit de la acesta unîmprumut de 20 de miliarde de euro, pentru a urma o politicăantiausteritate, prin care a introdus impozite suplimentare pentrubănci şi afacerile străine cu scopul de a consolida bugetul.Executivul a decis, de asemenea, să inverseze mersul reformei din1997 referitoare la pensii.

Guvernul are în vedere un deficit bugetar de 2,94% din ProdusulIntern Brut (PIB) pentru acest an, sub obiectivul de anul trecut,de 3,8% din PIB. Reducerea deficitului se va face prin suprataxareasistemului bancar, a sectorului de retail, de telecomunicaţii şidevierea către buget a plăţilor din sistemul privat de pensii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO