Business Internaţional

Fondatorul AOL paraseste consiliul Time Warner

02.11.2005, 18:39 18

Stephen M. Case, unul dintre fondatorii companiei America Online si unul din arhitectii fuziunii cu Time Warner, si-a anuntat demisia din cadrul consiliului de conducere al companiei Time Warner, relateaza The New York Times.

Case a renuntat la pozitia de presedinte cu doi ani in urma, dar si-a pastrat calitatea de membru al consiliului de conducere al companiei in ciuda nemultumirii actionarilor. Tranzactia incheiata in anul 2000, si anume, achizitia de catre AOL a companiei de dimensiuni mai mari Time Warner, a condus la reduceri considerabile de valoare contabila a activelor, generand actiuni in instanta initiate de actionari, anchete lansate de autoritatile de reglementare si schimbari majore de management.

Alti directori implicati in aceasta tranzactie, inclusiv fostul director executiv al Time Warner, Gerald M. Levin, si un fost director al companiei AOL, Robert W. Pittman, au parasit compania. Time Warner s-a angajat sa plateasca 510 milioane de dolari (422,7 milioane de euro) pentru a pune capat acuzatiilor ca divizia AOL si-a "umflat" in mod fraudulos veniturile obtinute din publicitatea online si numarul de abonati.

Case a declarat ca paraseste compania pentru a se concentra asupra extinderii noii sale firme de investitii si pentru a evita eventualele conflicte de interes. Acesta a declarat ca este multumit sa vada ca Time Warner se concentreaza din nou asupra AOL.

Case a creat o companie denumita Revolution L.L.C. in luna aprilie. Aceasta detine companii ca Wisdom Media Group, ce produce programe de televiziune in domeniul yoga, acupuncturii, o statiune de lux, Miraval, in afara orasului Tucson si Exclusive Resorts, un marketer de pachete de vacanta de lux.

Case a remarcat ca va fi in continuare unul dintre cei mai mari actionari individuali in cadrul Time Warner dupa plecarea sa si ca se va implica si pe viitor in stabilirea strategiilor referitoare la AOL. Recent, AOL a fost mentionata drept o posibila tinta a celor mai importante companii din domeniul Internetului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO