Business Internaţional

Forţele de securitate autorizate să utilizeze arme de foc în centrul Kievului - presă

Autor: Valentin Vidu - Mediafax

20.02.2014, 17:18 172

"Persoane înarmate necunoscute au deschis focul de la ferestrele conservatorului, pe 20 februarie, împotriva oficialilor din cadrul forţelor de securitate. În vederea salvării vieţii şi sănătăţii (membrilor) forţelor de securitate, s-a decis transferarea trupelor către locuri mai sigure şi, în conformitate cu legislaţia în vigoare, să se folosească arme de foc în vederea autoapărării", anunţă ministerul într-un comunicat.

Opt membri ai trupelor Ministerului de Interne şi 12 poliţişti au primit arme de foc, potrivit aceleiaşi surse.

Pe de altă parte, ofiţeri din cadrul Berkut, o unitate specială în cadrul poliţiei, au fost înarmaţi cu "arme de luptă", a anunţat Serghei Burlakov, secretarul de presă al Ministerului de Interne, citat de Russia Today.

"Situaţia este complicată. Lunetişti au vizat ofiţeri de-ai noştri. Tirurile provin de la arme automate şi puşti cu lunetă. Avem 29 de răniţi, iar un ofiţer a murit în spital", a declarat Burlakov.

Secretarul de presă al ministerului a refuzat să comenteze cu privire la numărul total al victimelor de la Kiev, subliniind că deţine doar informaţii "de încredere" cu privire la victime în rândul forţelor de ordine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO