Business Internaţional

Forţele siriene susţinute de SUA au atacat oraşul Raqqa, ocupat de organizaţia Stat Islamic

Forţele siriene susţinute de SUA au atacat oraşul...

Autor: Andrei Ionascu

06.06.2017, 13:41 119

Raqqa a fost printre primele oraşe capturate de Stat Islamic, în ianuarie 2014, şi i-a găzduit pe unii dintre liderii proeminenţi ai organizaţiei, inclusiv pe cei care au planificat atacurile de la Paris din noiembrie 2015 şi alte atentate în lume.

Kurzii din cadrul Forţelor Democratice Siriene au anunţat că operaţiunile au început sub coordonarea coaliţiei conduse de către SUA.

"Declarăm astăzi începutul marii bătălii pentru eliberarea oraşului Raqqa, aşa-zisa capitală a terorismului şi a teroriştilor. Moralul este ridicat, iar pregătirea militară pentru punerea în aplicare a planului este completă, în coordonare cu coaliţia condusă de SUA. Cu ajutorul avioanelor de luptă şi al armamentului de ultimă generaţie pe care le avem la dispoziţie, vom recuceri Raqqa de la Stat Islamic", a declarat Talal Sillo, un purtător de cuvânt al kurzilor.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a anunţat că forţele siriene au capturat mai multe poziţii din oraşul Raqqa, după ce au avansat prin partea estică.

"Forţele Democratice Siriene au cucerit un punct de control din Al-Meshleb, precum şi mai multe clădiri. Avansarea s-a făcut după lovituri aeriene puternice din partea coaliţiei conduse de SUA", a anunţat Rami Abdel Rahman.

Forţele Democratice Siriene au început să avanseze spre Raqqa în luna noiembrie a anului trecut, capturând zone vaste din nordul Siriei aflate sub controlul extremiştilor. Săptămâna trecută, trupele guvernamentale au ajuns la porţile de nord şi est ale oraşului, cu sprijinul aerian al SUA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO