Business Internaţional

Fostul vice-preşedinte al BCE, Papademos, stabileşte termenii pentru acceptarea postului de premier

Fostul vice-preşedinte al BCE, Papademos, stabileşte termenii pentru acceptarea postului de premier

Autor: Adrian Voicu

09.11.2011, 23:03 394

După ce miercuri a ieşit la iveală că există posibilitatea ca noul guvern de coaliţie din Grecia să fie condus de preşedintele parlamentului grec, Filippos Petsalnikos, în noaptea aceleiaşi zile o nouă sursă a indicat că noul premier ar putea fi de fapt Lucas Papademos.

Astfel, conform sursei citate de Reuters, fostul vice-preşedinte al BCE stabileşte termenii pentru acceptarea postului de premier.

În vârstă de 64 de ani, Lucas Papademos a fost guvernator al Băncii Greciei, în perioada 1994-2002, post din care a contribuit la aderarea ţării la zona euro, iar ulterior a devenit vicepreşedinte al Băncii Centrale Europene (BCE), alături de Jean-Claude Trichet, din 2002 şi până în 2010. Profesor de economie, Papademos este creditat a fi un "motor intelectual" al instituţiei de la Frankfurt.

În prezent, susţine la Harvard, în Statele Unite, un curs intitulat "Criza financiară globală: răspunsuri şi provocări".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO