Business Internaţional

Francezii de la Societe Gnerale se uita cu mandrie la profitul de pe trei luni

14.05.2004, 00:00 33

Grupul financiar Societe Generale SA a raportat un profit in crestere cu 66% pentru primul trimestru al anului, rezultatul bun datorandu-se cresterii veniturilor diviziei de investment banking care au atins cel mai inalt nivel din ultimii trei ani, informeaza Bloomberg.
Profitul net al companiei franceze a atins 810 mil. euro fata de cele 483 mil. euro raportate pentru perioada similara a anului precedent. Acest rezultat a depasit estimarile initiale ale analistilor chestionati de Bloomberg News, care previzionau pentru primul trimestru un profit de 688 mil. euro . Profitul la diviziile de corporate si de investment banking a crescut cu doua treimi.
Cele doua divizii au obtinut un profit de 329 mil. euro, cel mai inalt nivel din primul trimestru al anului 2000, anul trecut compania inregistrand in primele trei luni ale anului un profit de 198 mil. euro. Principalii factori care au contribuit la cresterea profitului au fost activitatea departamentului de trezorerie si vanzarile mai mari de instrumente financiare derivate.
Profitul de la divizia de consumer banking si de la cea de servicii financiare speciale, a crescut cu 24% pana la 372 mil. euro, datorita cererii crescute pentru creditele ipotecare si de consum. In acelasi timp, comisioanele la filiala din Franta a grupului au crescut cu 13%, pe masura ce banca a vandut  mai multe produse clientilor.
Societe Generale detine o cota de 10% pe piata franceza de consumer banking, ocupand al treilea loc, dupa Credit Agricole SA, cu ocota de piata de 30%  si CIC - Credit Mutuel, cu 14%.
Castigurile diviziilor  de asset management si private banking au urcat cu 50% pana la 78 mil. euro. Divizia de asset management a strans 4,9 mld. euro reprezentand noi fonduri, aproape 70% din acestea fiind investite in valori mobiliare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO