Business Internaţional

Franţa ia măsuri: Autorităţile franceze suplimentează numărul forţelor de ordine pentru a face faţă protestelor din întreaga ţară

Franţa ia măsuri: Autorităţile franceze...

Autor: Marinela Sarbu

06.12.2018, 19:27 201

Autorităţile franceze au anunţat că vor suplimenta numărul forţelor de ordine care să asigure securitatea pe lângă cele 65.000 deja existente în întreaga ţară pentru a face faţă protestelor anunţate pentru sâmbătă de mişcarea ”vestele galbene”, relatează Euronews.

Primul-ministru Edouard Philippe le-a transmis senatorilor francezi că vor fi luate ”măsuri excepţionale” pentru a putea face faţă demonstranţilor.

Franţa s-a confruntat cu o serie de proteste violente ale ”vestelor galbene” în ultimele trei weekend-uri.

Mişcarea a luat naştere în mediul online în urma încercării autorităţilor franceze de a majora taxele la carburanţi, dar ulterior s-a transformat în proteste de stradă, nemulţumiri generând de scăderea nivelului de trai.

Philippe a făcut un apel la protestatari să nu iasă pe străzi sâmbătă la Paris.

Acesta susţine că măsura nu a fost luată pentru a-i opri pe cetăţeni să protesteze, ci să evite asocierea lor cu persoanele violente.

Philippe a anunţat suspendarea pentru şase luni a majorării taxei la carburanţi. Măsura va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2019, a declarat Philippe.

Cel puţin 263 de persoane au fost rănite în cursul protestelor de la Paris, iar 412 indivizi acuzaţi de implicare în violenţe au fost reţinuţi, a transmis Ministerul de Interne.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO