Business Internaţional

Fratii Barclay sunt din nou in carti pentru preluarea Daily Telegraph

09.03.2004, 00:00 22



Magnatii britanici David si Frederick Barclay, care au incercat fara succes sa preia controlul asupra Hollinger International, care publica cotidianul Daily Telegraph, de la omul de afaceri Conrad Black, au indicat ca inca mai intentioneaza sa cumpere publicatia britanica.



Un purtator de cuvant al Press Holdings International, holdingul fratilor Barclay, a declarat ca cei doi sunt pregatiti sa liciteze, dar numai pentru Daily Telegraph si publicatia inrudita Sunday Telegraph, si nu pentru toate activele Hollinger International, care mai detine Jerusalem Post si Chicago Sun-Times.



Fratii Barclay au mai multe optiuni in privinta Telegraph, despre care se considera ca reflecta opiniile Partidului Conservator, aflat in opozitie in Marea Britanie.



Ei ar putea candida impreuna cu alte parti interesate, activele companiei urmand sa fie impartite ulterior, ar putea incheia un acord cu un singur candidat care le-ar vinde apoi Telegraph, sau ar putea plasa o oferta numai pentru Telegraph.



Banca de investitii Lazard a stabilit ca termen limita pentru depunerea ofertelor data de 23 martie, conform unuia dintre candidati.



Press Holdings International a convenit sa cumpere pachetul majoritar de actiuni detinut de Conrad Black din Hollinger Inc., care controleaza Hollinger International, insa tranzactia a fost blocata de un tribunal american.



Vineri, David Barclay a publicat un comunicat in care critica decizia tribunalului si ia apararea pozitiei pe care a avut impreuna cu fratele sau in relatiile cu Black. Acesta este implicat intr-o disputa aprinsa cu Hollinger International, care l-a dat in judecata pentru insusirea necuvenita a circa 200 de milioane de dolari.



Disputa este pe cat de complexa, pe atat de acida.



Dupa inlocuirea sa din fruntea imperiului pe care l-a construit, Black a fost de acord sa vanda participatia majoritara pe care o detinea la Hollinger International



fratilor Barclay. Aceasta masura ar fi permis milionarilor David si frederick Barclay sa preia controlul nu numai asupra grupului Telegraph, dar si celorlalte active ale Hollinger International.



Consiliul de conducere al Hollinger International s-a opus tranzactiei, spunand ca tranzactia respectiva ar fi subestimat valoarea companiei.



Vestea ca operatiunea a fost blocata de curtea de judecata a fost primita bine de actionari, care au deschis procesul de licitare si altor investitori. In prezent, este luata in considerare si o oferta de la Richard Desmond, care scoate pe piata ziarele britanice Express.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO