Business Internaţional

Friedrich Merz, candidat pentru postul de lider al CDU şi cancelar al Germaniei, este infectat cu noul coronavirus

Friedrich Merz, candidat pentru postul de lider al CDU...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

17.03.2020, 17:15 88

Politicianul german Friedrich Merz, considerat favorit pentru a deveni liderul Uniunii Creştin-Democrate (CDU, centru-dreapta) şi candidat pentru postul de cancelar al Germaniei, a anunţat marţi că este infectat cu noul coronavirus.

Friedrich Merz, favorit în intenţiile de vot pentru a fi liderul Uniunii Creştin-Democrate (CDU), a transmis marţi că este în carantină, după ce a fost diagnosticat ca având noul coronavirus.

"Un test de coronavirus efectuat duminică este pozitiv. Până la sfârşitul săptămânii viitoare, voi rămâne acasă, în carantină", a declarat Friedrich Merz, citat de postul german NTV.

"Din fericire, am doar simptome uşoare ori medii. Toate programările sunt anulate. Urmez cu stricteţe indicaţiile medicilor", a precizat Friedrich Merz, în vârstă de 64 de ani.

În afară de Friedrich Merz, pentru funcţia de lider al Uniunii Creştin-Democrate candidează şi Armin Laschet şi Norbert Röttgen. Congresul CDU pentru desemnarea noului lider era programat pe 25 aprilie, dar a fost amânat din cauza epidemiei de coronavirus.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO