Business Internaţional

Gaddafi ameninţă "coaliţia cruciaţilor": "Sunteţi nişte terorişti! Acest atac este nejustificat"

Gaddafi ameninţă "coaliţia cruciaţilor": "Sunteţi nişte terorişti! Acest atac este nejustificat"

Autor: Traian Terzianm

20.03.2011, 15:02 45

Liderul libian Muammar Gaddafi a avut duminică mai multe intervenţiipublice prin care acuza trupele Occidentului deterorism şi tentative de furt al petrolului. "Sunteţi nişteterorişti! Nu vă vom lăsa să ne luaţi petrolul. Vom continuarăzboiul până la sfârşit", a afirmatGaddafi pe canalele mediaoficiale, după bombardamentele lansate deONU sâmbătă şi duminică, care au vizatprincipalele baze militare ale colonelului, scrieTheJerusalem Post.

"Va fi un război lung, dar victoria este a mea.Nu voi lăsa petrolul să ajungă în mâinile francezilor, britanicilorşi americanilor. Vom termina orice aliat al coaliţiei cruciaţilor",a anunţat duminică colonelul Muammar Gaddafiîntr-un discurs la televiziunea de stat din Libia.

Atacul din partea ONU a început printr-un primraid aerian care a fost efectuat de francezi fiindurmat de atacurile forţelorMarii Britanii şi SUA care au lansat 110 racheteTomahawk. Sâmbătă, avioanele britanice audecolat de la baza Marham, parcurgând aproximativ 5000 de kilometripentru a ataca principalele baze militare ale lui Gaddafi..


"Bombardamentele aeriene şi atacurile cu rachetevor continua asupra mai multor obiective civile dela Zuara, Tripoli, Sirt şi Benghazi", a precizat agenţia oficialălibiană, JANA, citând un purtător de cuvânt al forţelor armate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO