Business Internaţional

Gazprom ii da lui Schroeder 1 mil. euro

15.12.2005, 20:43 16

Gazprom, gigantul energetic controlat de statul rus, a anuntat ca salariul lui Gerhard Schroeder ca presedinte nu a fost inca stabilit, dar acesta va reflecta nivelul la care ar trebui sa ajunga salariul unei persoane de calibrul sau intr-o pozitie similara la o banca de investitii sau la o companie privata, scrie Financial Times.

Stirea de saptamana trecuta prin care se anunta ca fostul cancelar german a fost numit la compania rusa despre care se presupune ca a avut un rol in starnirea controverselor din Berlin, a determinat guvernul sa anunte ca ia in considerare o lege prin care sa se reglementeze conditiile in care fostii politicieni pot intra in sectorul privat.

Brigitte Zypries, ministrul justitiei, crede ca una dintre optiuni ar fi adoptarea codului de conduita al Comisiei Europene, prin care fostii comisari sunt obligati sa consulte Comisia inainte de a accepta un post in sectorul privat timp de un an dupa retragerea din functia oficiala.

Gazprom, care detine 51% din compania North European Gas Pipeline, a declarat ca actionarii vor fi cei care urmeaza sa decida salariul fostului cancelar. "Acesta este un proiect sensibil din punct de vedere politic si social care afecteaza multe tari si este necesar ca Schroeder sa comunice efectiv cu factorii de decizie de la cel mai inalt nivel", a declarat un purtator de cuvant al Gazprom. Surse apropiate consortiului spun ca nivelul de 1 mil. euro vehiculat in presa germana pentru salariul anual este doar o speculatie, dar ar fi imaginabil. In calitate de cancelar, Schroeder castiga 300.000 de euro pe an.

"Nu duce lipsa de oferte de munca, iar salariul sau va fi comparabil cu cel dintr-o banca de investitii", au declarat sursele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO