Business Internaţional

GE cumpara doua proiecte imobiliare in Cehia pentru 44 mil. euro

24.05.2007, 18:04 18

Divizia imobiliara din Europa Centrala si de Est a companiei General Electric a cumparat doua proiecte imobiliare in Cehia, un centru comercial in Kolin si un parc de retail in Liberec, in cadrul unei tranzactii de 44 de milioane de euro alaturi de dezvoltatorul Euro Mall, membra a grupului TK Development, scrie presa straina.
Centrul comercial din Kolin va fi deschis in primavara anului viitor, in timp ce parcul de retail va fi finalizat pana in toamna anului 2009. "Acestea sunt primele noastre investitii in cele doua orase cehe", spune Karim Habra, managing director la divizia imobiliara a companiei General Electric.
"Vom cumpara progresiv cele doua centre de-a lungul timpului, astfel ca la final vom detine cele doua proiecte in proportie de 100%. Contractul de leasing este in faza inaintata. Kolin va contine o puternica combinatie intre marci autohtone si internationale", spune Habra. Aceste achizitii reprezinta a treia tranzactie pe care GE o semneaza cu TK Development in Cehia.
Tot ieri dezvoltatorul Orco Property a anuntat achizitia cladirii City Gate din Bratislava pentru 42 de milioane de euro. Aici Orco vrea sa dezvolte un centru comercial, un restaurant exclusivist, birouri si apartamente de lux.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO