Business Internaţional

GE reduce costurile diviziei financiare cu 2 mld. dolari

19.11.2008, 19:42 22

General Electric va reduce operatiunile uriasei divizii financiare GE Capital, miscare ce ar putea implica reduceri de costuri de 2 miliarde de dolari (1,58 mld. euro), vanzarea de active cu un grad ridicat de risc in valoare de 90 miliarde de dolari (circa 71 mld. euro) si eliminarea a mii de locuri de munca, scrie Financial Times.

Conform planurilor anuntate recent, GE Capital va crea o divizie americana separata de operatiuni bancare care va atrage depozite de retail in special prin intermediul operatiunilor online.
GE Capital a inregistrat in acest an o crestere mai mare de 100% a valorii depozitelor, de la 20 miliarde de dolari la 43 miliarde, in incercarea de a-si finanta costurile si a-si reduce dependenta de finantarea pe termen scurt.
Restructurarea GE Capital, care va fi finalizata anul viitor, survine dupa ce divizia a fost in mod repetat nevoita sa realizeze operatiuni de reducere a valorii contabile a activelor.
Evolutiile recente ale diviziei au tras in jos castigurile grupului si au facut ca GE sa nu atinga estimarile analistilor privitoare la primul trimestru al acestui an si sa-si reduca proiectiile pentru trimestrul trei. In ciuda acestor probleme, GE Capital este asteptata sa inregistreze un profit de aproximativ 9 miliarde de dolari in acest an. Totusi, Jeffrey Immelt, CEO-ul GE, s-a angajat sa diminueze contributia diviziei de finance la profituri de la aproximativ 50% la 40%.
Decizia lui Immelt de reducere a costurilor activelor si locurilor de munca evidentiaza hotararea acestuia de a lua masuri radicale in sensul renuntarii la diviziile si angajatii cu cele mai slabe rezultate din cadrul portofoliului in extindere al conglomeratului.
Sub noua structura, diviziile americane de consumer finance cu probleme ale GE Capital, incluzand divizia de carduri de credit, vor fi separate de restul diviziilor de consumer si corporate finance. Operatiunile respective vor fi impartite pe trei regiuni, cu directori regionali.
GE Capital va fi condusa in continuare de Michael Neal. William Cary, care a condus divizia de consumer finance a GE din februarie, va deveni directorul operational al diviziei.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO